3D Klok

Geplaatst op

Segmenten lijmen

Nu alle losse onderdelen klaar zijn is het tijd om alles aan elkaar te lijmen. Ik heb gebruik gemaakt van een beetje seconden lijm. Om alles mooi op een lijn te krijgen is het handig als je op voorhand rond de digits al wat lijnen maakt met bijvoorbeeld schilderstape. Zo weet je straks, als je zo meteen als je alles aan het lijmen bent waar de segmenten moeten komen.

Bij de puntjes in het midden waar nog geen pcb in vast gelijmd zat, heb ik eerst de printplaten op het bord gelijmd, en achteraf de kapjes er over gelijmd.

Alles gelijmd Alles gelijmd

IO shield maken en lijmen

Voor het IO paneeltje langst de zijkant, moet er nog een gat geboord worden tot in de uitsparingen voor de kabels,ook moet er nog ongeveer 1cm worden in gefreesd zodat de schakelaar en de DC jack er netjes inpassen. Aan de DC jack en de schakelaar moeten ook nog draden bevestigd worden, deze moeten helemaal tot in aan de controller printplaat komen. Ik heb hiervoor een lengte van ongeveer 20cm genomen.

Nu kan je de DC jack in het ge-3D-printen omhulsel lijmen, en dit geheel ook in het frame van de klok lijmen.

IO shield gelijmd IO shield gelijmd
Huidige pagina 6. Lijmen 1. Introductie 2. De segmenten maken 3. Het frame voorbereiden 4. De verlichting voor de segmenten 5. Controller printplaat maken 6. Lijmen 7. Aansluiten 8. Programmeren 9. Afwerking Geschreven door

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit