Het ultieme geheugenspel

Geplaatst op

Inputs lezen in een arduino

We kunnen op 2 manieren een input doorgeven aan een arduino. Bij de ene zorgen we ervoor dat de arduino een hoog signaal krijgt (5v) en bij de andere een laag signaal (0v).

Een hoog signaal (pulldown weerstand):

Wanneer de schakelaar U1 wordt gesloten zal er een stroom vloeien door de weerstand. Deze is doorgaans 1k of 4k7 Ohm. Omdat we met een serieschakeling zitten, zal de component met de hoogste weerstand het meeste spanning krijgen en zal de component met de laagste weerstand het meeste spanning krijgen. De schakelaar welke het minst weerstand heeft, zal er ongeveer 5v over de schakelaar staan. De input aansluiting zal dan ook een spanning van 5v krijgen en heeft dus een 'hoog signaal'. Als de schakelaar open is zal de arduino pen geground worden dus 0v krijgen.

Een laag signaal (grounden of pullup):

Wanneer de schakelaar open staat zal er geen spanning staan over de input van de arduino, hij is dus niet 'hoog' of 'laag'. Als je de schakelaar sluit zal de arduino input een spanning van 0v krijgen. Dit word een laag signaal genoemd.

Huidige pagina 2. Knoppen 1. Introductie 2. Knoppen 3. De LEDs 4. De bedrading 5. Het programmeren (1) 6. Het programmeren (2) 7. Het programmeren (3) 8. Een behuizing Geschreven door Student industriële wetenschappen

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit