3D Klok

Geplaatst op

Alles aansluiten

Nu alles op zijn plek zit kunnen we alles met elkaar gaan verbinden. Elk segment heeft een GND en een '+', we gaan alle GND's van een digit met elkaar verbinden via een "tussenprintplaat" (zie onderstaande afbeelding), zodoende wordt niet alleen de hoeveelheid kabels naar de controller printplaat beperkt, ook kunnen we nu kiezen welke van de 4 digits word bestuurd.

Op de tussen printplaat komen dus alle draden van 1 digit binnen, worden alle GND's doorverbonden en gaat er een 8 aderige bandkabel naar de controller printplaat.

Tussen printplaat Tussen printplaat

Als alle 4 de 'tussen printplaten' gemaakt zijn, is het tijd om de JST connectors erop te knijpen. Zorg dat je voor de 4 digits altijd de zelfde volgorde aanhoudt, en de GND helemaal rechts zit.

' - ' = GND      '   ' =   van de segmenten ' - ' = GND ' ' = van de segmenten

Ook de kabels van het scheidingsteken (':') hebben een connector nodig, hiervoor gebruiken we een 2 pins JST connector. De schakelaar en de DC jack hebben ook elks een 2 pins JST connector nodig.

Aansluiten op controller printplaat

Nu kun ja alles aansluiten op het controller bord:

Uiteindelijk zou het er nu zo moeten uitzien:

Alles aangesloten op het controller bord Alles aangesloten op het controller bord
Huidige pagina 7. Aansluiten 1. Introductie 2. De segmenten maken 3. Het frame voorbereiden 4. De verlichting voor de segmenten 5. Controller printplaat maken 6. Lijmen 7. Aansluiten 8. Programmeren 9. Afwerking Geschreven door

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit