DSMR-logger V4 (Slimme Meter uitlezer)

Geplaatst op

I2C Interface

Een aantal bouwers van versie 3 vroeg of het mogelijk is in een volgende versie een klein Oled scherm op te nemen. Er zijn twee mogelijkheden om een Oled scherm aan te sturen. Eén is via een SPI interface de andere maakt gebruik van de I2C interface. Ik heb ervoor gekozen de I2C interface te gebruiken.

In versie 4 is een uitbreiding poort met I2C interface opgenomen die ook voor andere modules gebruikt kan worden. In de firmware wordt een Oled scherm aangestuurd.
I2C Interface Circuit I2C Interface Circuit

Er kan in de J4 poort direct een Oled-module worden gestoken. Omdat niet iedere verkrijgbare Oled-module dezelfde aansluitingen heeft moet via draad-bruggen de juiste aansluitingen van J2 naar J3 worden doorverbonden (met name GND en 3v3 zitten niet op alle Oled-modules op dezelfde plaats).

I2C Interface Circuit op het 1of!-Proto bordje I2C Interface Circuit op het 1of!-Proto bordje
Hierboven zie jet het deel van dit circuit zoals het op het 1of!-Proto bordje is gemaakt.
Huidige pagina 4. I2C Interface 1. Introductie 2. Data Request Circuit 3. Telegram verwerken 4. I2C Interface 5. ADC Interface 6. Putting It All Together 7. Een mooie verpakking Geschreven door Website Willem Aandewiel (1955) heeft als achtergrond een opleiding in elektronica en digitale technieken. Het grootste deel van zijn werkbare leven heeft hij echter in de automatisering gewerkt waar hij zo'n beetje in alle disciplines van programmeur tot projectleider en projectmanager heeft gewerkt. Willem was één van de eerste Nederlanders met een micro-computer (KIM-1, 1976) in een tijd dat de PC nog moest worden uitgevonden. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het ontwerpen en maken van kleine elektronische schakelingen met microprocessoren. Zijn ‘mission in life’ is om mensen enthousiast te maken voor het zelf maken van elektronische schakelingen, microcomputers en programmeren.

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit