Hoe bouw je een Tesla Coil?

Geplaatst op

Het wikkelen van de Primaire spoel:

Om de primaire spoel te kunnen wikkelen heb je een dun stuk pvc buis nodig, ik heb er een gebruikt van 32 mm dik. De hoogte van de spoel kun je zelf bepalen, die van mij is 26 cm hoog. Je kunt, als je de spoel gewikkeld hebt, ook nog een dopje op de bovenkant van de spoel doen.

Het begin van de spoel moet je vast plakken met plakband om het vast te houden. Hou ongeveer 20 cm aan draad over aan het begin. Daarna kun je je nagel langs het draad blijven houden zodat het netjes naast elkaar zit. Dit moet je net zolang doen tot je aan de bovenkant nog maar 2 cm overhebt, dan kun je stoppen met wikkelen en het einde vastplakken met plakband. Aan het einde moet je een stukje draad, ongeveer 10 cm, laten zitten aan de spoel en aan het einde afknippen. Vergeet niet tijdens het wikkelen van de spoel het soms vast te plakken met plakband! Anders kun je weer helemaal overnieuw beginnen. Het begin van de spoel moet je vast plakken met plakband om het vast te houden. Hou ongeveer 20 cm aan draad over aan het begin. Daarna kun je je nagel langs het draad blijven houden zodat het netjes naast elkaar zit. Dit moet je net zolang doen tot je aan de bovenkant nog maar 2 cm overhebt, dan kun je stoppen met wikkelen en het einde vastplakken met plakband. Aan het einde moet je een stukje draad, ongeveer 10 cm, laten zitten aan de spoel en aan het einde afknippen. Vergeet niet tijdens het wikkelen van de spoel het soms vast te plakken met plakband! Anders kun je weer helemaal overnieuw beginnen.
Als het goed is ziet je spoel er nu zo uit: Als het goed is ziet je spoel er nu zo uit:

Het wikkelen van de secundaire spoel: Nu heb je je zwarte 22 awg draad nodig en een stuk dikker pvc buis dan waarmee je de primaire spoel hebt gewikkeld.

Je plakt eerst het bovenste draad van de spoel vast aan de pvc buis met isolatie tape. Daarna kun je vier keer met het draad om de pvc buis heen wikkelen en het onderste draad ook vastplakken met isolatie tape. Laat aan beide kanten ongeveer 15cm aan draad vast zitten zodat de draden nog aangesloten kunnen worden. Je plakt eerst het bovenste draad van de spoel vast aan de pvc buis met isolatie tape. Daarna kun je vier keer met het draad om de pvc buis heen wikkelen en het onderste draad ook vastplakken met isolatie tape. Laat aan beide kanten ongeveer 15cm aan draad vast zitten zodat de draden nog aangesloten kunnen worden.

Zet de primaire spoel midden in de secundaire spoel en schroef hem vast in een plank. Als het goed is ziet je spoel er nu zo uit:

Huidige pagina 2. Het wikkelen van de spoelen 1. Introductie 2. Het wikkelen van de spoelen 3. Het circuit bouwen 4. Einde Geschreven door

Reacties

The Netherlands Arwind
Sorry, heb het gevonden! 🤷🏾‍♂️
Geplaatst op 
The Netherlands Arwind
Waar is de uitleg broer?
Geplaatst op 
1
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit