Programmer voor de 1of!-ESP12 en de DSMR-logger V4

Geplaatst op

Introductie

In een vorig artikel heb ik beschreven hoe je deze ESP-01 USB Adapter geschikt kunt maken om als programmer voor de ESP-01 te dienen.

In dit artikel laat ik zien dat je een verloop kabeltje kunt maken om zelfde adapter, gemodificeerd of niet, te kunnen gebruiken om het 1of!-ESP12 prototype bordje te programmeren. Omdat Versie 4 van de DSMR-logger geprototyped is met zo'n 1of!-ESP12 kun je dit verloop kabeltje óók voor het programmeren van de DSMR-logger gebruiken.

Wat heb je nodig

ESP-01 USB Adapter Direct leverbaar Eventueel gemodificeerd met een klein schakelaartje € 2,50 Experimenteer print 2x8cm dubbelzijdig - 5 stuks Direct leverbaar € 2,65 IC Male header 40 pin 2,54mm - 5 stuks Direct leverbaar € 4,20 Female-Female 20 cm bandkabel 40 stuks Direct leverbaar Dupont 5 polige stekker (female) € 3,15 Flexibel zwart draad - 26AWG - 2 meter Direct leverbaar Stukje soepel draad, 4 aderig € 1,35 Totaal € 13,85
Huidige pagina 1. Introductie 1. Introductie 2. Verloop kabeltje maken Geschreven door Website Willem Aandewiel (1955) heeft als achtergrond een opleiding in elektronica en digitale technieken. Het grootste deel van zijn werkbare leven heeft hij echter in de automatisering gewerkt waar hij zo'n beetje in alle disciplines van programmeur tot projectleider en projectmanager heeft gewerkt. Willem was één van de eerste Nederlanders met een micro-computer (KIM-1, 1976) in een tijd dat de PC nog moest worden uitgevonden. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het ontwerpen en maken van kleine elektronische schakelingen met microprocessoren. Zijn ‘mission in life’ is om mensen enthousiast te maken voor het zelf maken van elektronische schakelingen, microcomputers en programmeren.

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit