Nextion Enhanced serie

Til je projecten naar een hoger niveau met de Nextion Enhanced-serie, geavanceerde beeldschermen met hoge resolutie, ingebouwde microcontroller, flashgeheugen en RTC. Perfect voor industriële besturing, slimme huisautomatisering en meer. Geniet van soepele interactie en ongeëvenaarde flexibiliteit met Nextion Enhanced.
Sorteer op
Er zijn geen producten gevonden.


Wat is een Nextion display ?

Nextion is een intelligent (touchscreen) display dat gebruikt kan worden voor het bedienen van en communiceren met verschillende apparaten, zoals de Arduino of Raspberry Pi . Het display stelt je in staat om eenvoudig een eigen interface te creëren en te ontwerpen via een drag-and-drop editor en biedt REAL -time controle en interactie met aangesloten apparaten.

Nextion displays hebben een ingebouwde microcontroller die de Nextion-firmware bevat en de commando's interpreteert die afkomstig zijn van de hostcontroller (zoals Arduino of Raspberry Pi ) om de elementen op het display te besturen, zoals knoppen, schuifregelaars, tekstvelden, meters, enz. De host microcontroller stuurt seriële opdrachten naar het Nextion- display en het display interpreteert ze. Je kan gemakkelijk interfaces ontwerpen met behulp van de Nextion Editor-software en vervolgens het gegenereerde TFT-bestand uploaden naar het display via een USB -kabel.

Nextion displays zijn er in veel verschillende formaten en resoluties.

Wat zijn de verschillende soorten Nextion displays die beschikbaar zijn?

Nextion biedt een verscheidenheid aan displays en resoluties aan om uit te kiezen. De soorten Nextion-displays die beschikbaar zijn, zijn verdeeld onder deze groepen:

 1. Basis serie: Deze beeldschermen zijn er in vele maten, zoals 2,4", 2,8", 3,2", 5,0" en 7,0" en zijn ideaal voor eenvoudige projecten die niet veel prestaties vereisen.
 2. Enhanced serie : deze schermen hebben dezelfde afmetingen als de basisserie, maar bieden meer resolutie en verbeterde prestaties. Ook voegt deze serie 8 GPIO's en een RTC ( Real Time Clock) toe.
 3. Intelligent serie : Deze displays zijn de meest geavanceerde in het Nextion-assortiment, met opties zoals 3,5", 4,3", 5,0", 7,0" en 8,0". Ze hebben de hoogste resolutie en worden geleverd met de snelste microcontroller en het meeste flash geheugen.
 4. Discovery-serie: Deze displays zijn speciaal ontworpen voor educatieve en hobby projecten en bevatten een snellere processor als de basic serie. Met de nieuwe beeldcompressie techniek kan deze serie meer foto's opslaan in dezelfde hoeveelheid flash geheugen vergeleken met Basic- en Enhanced-modellen. De verbrijks stroom van de diepe slaapmodus is zo laag als 0,25 mA, wat de displays uit de Discovery-serie geschikter maakt voor projecten op batterijen.

Hoe upload ik code naar mijn Nextion display ?

Om code naar je Nextion display te uploaden, kan je de Nextion Editor software gebruiken, die gratis beschikbaar is op de Nextion-website. Met de editorsoftware kan je custom interfaces maken en ontwerpen met behulp van een drag-and-drop editor en een TFT-bestand genereren dat naar het display kan worden geüpload. Met deze stappen kan je code uploaden naar het Nextion display :

 1. Sluit het Nextion display aan op je computer met behulp van een USB -kabel.
 2. Open de Nextion Editor software en maak of bewerk het interface-ontwerp.
 3. Klik op de knop "Compileren" in de editorsoftware om een TFT-bestand te genereren.
 4. Selecteer de optie "Serial" in de editorsoftware en kies de juiste seriële poort voor je Nextion display .
 5. Klik op de knop "Uploaden" in de editorsoftware om het TFT-bestand naar het Nextion- display te uploaden.
 6. Wacht tot het uploadproces is voltooid.
 7. Zodra het uploaden is voltooid, begint het Nextion- display automatisch met het uitvoeren van de nieuwe code.

Kan ik animaties maken op mijn Nextion display ?

Ja, je kan animaties maken op het Nextion display met behulp van de ingebouwde microcontroller en de Nextion Editor software. De editor biedt een verscheidenheid aan widgets en elementen, zoals knoppen, schuifregelaars, tekstvelden, meters, enz. die kunnen worden gebruikt om interactieve interfaces te bouwen. Door de functie voor gebeurtenissen en acties in de editorsoftware te gebruiken, kan je gemakkelijk animaties maken op het Nextion display .

Je kan bijvoorbeeld een knop maken die, wanneer erop wordt gedrukt, de positie of kleur van een object verandert. Of je kan een schuifregelaar maken die, wanneer deze wordt verplaatst, de waarde verandert van een variabele die de snelheid van een animatie bepaalt. Je kan ook animaties maken met behulp van timers en voorwaardelijke instructies in de microcontroller.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit