Teensy borden

Teensy borden zijn kleine bordjes (teensy) met een ARM microcontroller, welke programmeerbaar zijn via een USB kabel.
5 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Teensy borden

Wat zijn Teensy borden?

Teensy is een lijn van ontwikkel borden voor microcontrollers, ontworpen door het bedrijf PJRC. Ze zijn klein van formaat en gebaseerd op de AVR en ARM Cortex-M4 microcontroller. Ze zijn vergelijkbaar met de Arduino -borden, maar bieden meer processor kracht en een breder scala aan functies. De Teensy borden zijn populair onder hobbyisten en makers vanwege de veelzijdigheid en gebruiksgemak, en kunnen gebruikt worden voor een breed scala aan projecten, zoals robotica, muziekinstrumenten en meer.

Hoe krachtig zijn Teensy borden in vergelijking met Arduino borden?

Teensy borden zijn in de meeste gevallen een stuk krachtiger dan Arduino's, vanwege het gebruik van meer geavanceerde microcontroller-architecturen zoals de ARM Cortex-M4. De Teensy -borden bieden meer geheugen, hogere kloksnelheden en meer power in vergelijking met Arduino -borden. Ze ondersteunen ook een breder scala aan functies, zoals USB, Real-time klok en meer hardware interfaces.

Bij het vergelijken van de Teensy 4 met de Arduino Mega, is de Teensy 4 een duidelijke winnaar. De Teensy 4 heeft een kloksnelheid van 600 MHz, wat beduidend sneller is dan de kloksnelheid van de Arduino Mega van 16 MHz. De Teensy 4 heeft ook meer geheugen, met 1 MB flash-geheugen en 320 KB RAM in vergelijking met de Arduino Mega's 256 KB flash-geheugen en 8 KB RAM. Bovendien heeft de Teensy 4 een breed scala aan hardware interfaces zoals USB, Ethernet en een micro SD slot, terwijl de Arduino Mega een kleinere set interfaces heeft. Daarom kan de Teensy 4 meer complexe en veeleisende taken aan dan de Arduino Mega.

Wat voor soort programmeertalen en software kan worden gebruikt met Teensy ?

Teensy borden kunnen geprogrammeerd worden met behulp van verschillende programmeertalen en software, waaronder:

 1. Arduino - Teensy borden zijn compatibel met de Arduino IDE, waarmee je gemakkelijk Teensy borden kan programmeren met behulp van de Arduino omgeving.
 2. C++ - Teensy borden kunnen ook worden geprogrammeerd met C++ in de Teensyduino-add-on voor de Arduino IDE, of met andere IDE's zoals Visual Studio of Eclipse.
 3. MicroPython - Teensy borden kunnen zelfs worden geprogrammeerd met behulp van MicroPython, een gestroomlijnde en efficiënte implementatie van de programmeertaal Python 3 die is geoptimaliseerd om op microcontrollers te draaien.
 4. Andere talen - Teensy borden kunnen ook worden geprogrammeerd met andere talen zoals C, Rust en meer.

De beschikbaarheid van een programmeertaal of software voor Teensy borden kan afhangen van het specifieke model en de versie van het Teensy board .

Zijn er add-ons of shields beschikbaar voor Teensy borden?

Er zijn verschillende add-ons of shields beschikbaar voor Teensy borden. Deze add-ons of shields zijn ontworpen om extra functionaliteit aan het Teensy board toe te voegen en kunnen voor verschillende projecten en toepassingen worden gebruikt. Enkele voorbeelden van add-ons of shields voor Teensy borden zijn:

 1. Audio shield - Dit shield voegt audio-invoer- en output toe aan het Teensy bord, waardoor het audio kan afspelen en opnemen.
 2. Ethernet- shield - Dit shield voegt Ethernet-connectiviteit toe aan het Teensy bord, waardoor het verbinding kan maken met een netwerk.
 3. shield display - Dit shield voegt een display toe aan het Teensy bord, waardoor het display , afbeeldingen en andere informatie kan weergeven.
 4. Motor shield - Dit shield voegt motorbesturingsmogelijkheden toe aan het Teensy bord, waardoor het DC motors , stappenmotoren en meer kan besturen.
 5. LoRa- shield - Dit shield voegt LoRa communicatie toe aan het Teensy bord, waardoor het verbinding kan maken met een LoRa-netwerk.
 6. GPS shield - Dit shield voegt GPS communicatie toe aan het Teensy bord, waardoor het GPS-gegevens en locatie-informatie kan ontvangen.

De beschikbaarheid van add-ons of shields voor Teensy borden kan afhangen van het specifieke model en de versie van het Teensy bord. Sommige shields kunnen verkregen worden van de officiële Teensy fabrikant en andere van externe fabrikanten.
Klantbeoordelingen over Teensy borden

 • PeterTeensy 4 - met headers Net als arduino mssr met meer power.
 • AnoniemTeensy 4 Perfect product and top price comparing to other shops
 • AnoniemTeensy 4 - met headers Het met headers vergemakkelijkt verbindingen door de mogelijkheid van het maken van "koude" soldeersels te verminderen.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit