Wemos borden

Je kunt Wemos borden programmeren met de Arduino IDE, micropython of NodeMCU.
23 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Wemos borden

Wat is een WeMos?

Een WeMos is een ontwikkel bord op basis van de ESP8266 of ESP32 microcontroller. Deze borden zijn ontworpen voor Internet of Things (IoT) projecten en zijn populair bij hobbyisten, studenten en professionals. Ze zijn compact, betaalbaar en gebruiksvriendelijk en hebben ingebouwd WiFi, waardoor ze eenvoudig verbinding kunnen maken met internet en andere netwerken. De WeMos modules hebben daarnaast er veel I/O mogelijkheden, waardoor ze een breed scala aan apparaten en sensoren kunnen uitlezen en besturen. Dit maakt de WeMos tot een geweldig platform voor het bouwen van smart home-apparaten, monitoring op afstand en nog veel meer. De ESP8266 WeMos borden hebben een kloksnelheid van 80 MHz tot 160 MHz en een flashgeheugen van 4MB tot 16MB, terwijl ESP32 WeMos-kaarten een kloksnelheid hebben van maximaal 240 MHz en een flashgeheugen van maximaal 16MB.

Wat is het verschil tussen WeMos en Arduino ?

WeMos en Arduino borden zijn beide microcontroller modules die gebruikt kunnen worden om apparaten te besturen en verschillende soorten projecten te bouwen. Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 1. Processor: De processor op een Wemos bord is meestal gebaseerd op de ESP8266- of ESP32-chip, beide goedkope Wi-Fi-microcontrollers. Arduino borden gebruiken daarentegen meestal de AVR- of SAM-processors.
 2. Connectiviteit: WeMos borden hebben ingebouwde Wi-Fi mogelijkheden, terwijl Arduino borden meestal een externe Wi-Fi module nodig hebben om met het internet te kunnen verbinden.
 3. Energieverbruik: WeMos-borden hebben een lager stroomverbruik dan Arduino borden. Vanwege de geïntegreerde Wi-Fi kunnen WeMos borden gebruikt worden in draadloze projecten op batterijen.
 4. Kosten: WeMos borden zijn over het algemeen goedkoper dan Arduino borden, waardoor ze toegankelijker zijn voor beginners en hobbyisten.

Ondanks de verschillen zijn zowel WeMos als Arduino borden krachtige en veelzijdige platformen zijn die gebruikt kunnen worden om een breed scala aan projecten te bouwen. De keuze tussen beide hangt af van de specifieke vereisten van het project en je eigen voorkeur.

Wat kan ik maken met een WeMos?

Er zijn veel soorten projecten die gebouwd kunnen worden met behulp van een Wemos- bord, zoals:

 1. Domotica: Je kan een Wemos gebruiken om lampen, apparaten en andere apparaten in je huis te bedienen via een webinterface of een smartphone-app.
 2. Monitoren: Je kan een Wemos gebruiken om gegevens van sensoren te verzamelen, zoals temperatuur, vochtigheid en beweging, en die gegevens naar een externe server sturen voor analyse en visualisatie.
 3. Weerstation: Je kan een Wemos gebruiken om een weerstation te bouwen dat temperatuur, vochtigheid en andere omgevingsfactoren meet en die gegevens naar internet uploadt zodat anderen deze kunnen bekijken.
 4. Huis beveiliging: Je een Wemos gebruiken om een huisbeveiligings systeem te bouwen dat beweging kan detecteren, foto's kan maken en waarschuwingen naar je telefoon kan sturen.
 5. Robot besturing: Je kan een Wemos gebruiken om een robot of ander mobiel apparaat, zoals een drone of een auto, op afstand te besturen via een webinterface of een smartphone-app.
 6. IoT-apparaat: Je kan een Wemos gebruiken om een IoT-apparaat te bouwen dat via internet kan communiceren met andere apparaten, zoals een slimme thermostaat of een op afstand bedienbare camera.
 7. Smartwatch: Je kan een Wemos gebruiken om een smartwatch te bouwen die meldingen kan weergeven, muziek kan bedienen en fitnessgegevens kan bijhouden.
 8. Slimme spiegel: Je kan een Wemos gebruiken om een slimme spiegel te bouwen die tijd-, weer- en nieuwsupdates kan weergeven.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, de mogelijkheden zijn eindeloos met de veelzijdigheid van een Wemos en de mogelijkheid om te communiceren met veel verschillende sensoren en actuatoren.

Hoe programmeer ik een Wemos bord?

Er zijn verschillende manieren om een Wemos te programmeren, afhankelijk van het model en de programmeertaal die je wilt gebruiken:

 1. Arduino-IDE: Een van de meest populaire manieren om een Wemos te programmeren, is de Arduino IDE. Je moet de benodigde libraries voor je Wemos installeren, waarna je code voor de wemos kan schrijven, uploaden en uitvoeren.
 2. MicroPython: Een andere populaire manier om een Wemos te programmeren is door MicroPython te gebruiken, een programmeertaal die vergelijkbaar is met Python en gemakkelijk te gebruiken is. Je moet het bord flashen met MicroPython-firmware en vervolgens kan je code voor de wemos kan schrijven en uitvoeren met behulp van een seriële terminal of FTP-client.
 3. Lua: Sommige Wemos-borden kunnen geprogrammeerd worden met de Lua-programmeertaal, die vergelijkbaar is met JavaScript. Je moet het bord flashen met de Lua-firmware en vervolgens kan je code voor de wemos kan schrijven en uitvoeren met behulp van een seriële terminal.
 4. PlatformIO: PlatformIO is een open-source ecosysteem voor IoT-ontwikkeling. Het biedt een gemakkelijke manier om het bordte programmeren en te debuggen, en stelt je in staat om verschillende programmeertalen te gebruiken, zoals C++, MicroPython of Lua.
 5. Blynk: Blynk is een platform waarmee je snel IoT-projecten kunt bouwen. Je kan de Blynk-app gebruiken om je Wemos te bedienen en code in de app te schrijven.Klantbeoordelingen over Wemos borden

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit