Bootloader installeren op de ATTiny85

Geplaatst op
Met alle stappen hiervoor voltooit, wordt het eindelijk tijd om de ATTiny85 chip te voorzien van een bootloader. Aller eerst download de benodigde bestanden via https://github.com/Jasdoge/Attiny85-Bootloader-Tutorial. Klik op de pagina op de groene knop “Clone or download” en klik daarna op “Download ZIP”. Plaats het mapje in het ZIP bestand ergens op je computer.

Wat we nu moeten doen is het batch bestand aanpassen. Ga naar het mapje die je net uitgepakt hebt, en klik met de rechtermuis op het bestand “burn_attiny85_bootloader.bat”, en klik vervolgens op “Bewerken”. Kladblok opent en je ziet een lange tekst staan. Zoek in de eerste regel naar “-PCOM22” vervang het cijfer “22” met het COM getal waarmee jouw Arduino verbonden is. Om dit te controleren, sluit je Arduino UNO weer aan indien je dit nog niet gedaan hebt, open de Arduino IDE, en in het menu “Hulpmiddelen” -> “Poort” staat “COMX” (op de plaats van de X staat een cijfer).

Voorbeeld: Als er in Arduino UNO onder “Poort” staat “COM1”, dan zorg je ervoor dat de tekst in kladblok veranderd van “-PCOM22” naar “-PCOM1”.

Sla het bestand op en kopieer de bestanden “burn_attiny85_bootloader.bat” en “t85_default.hex” naar de root van de Arduino IDE installatie. In de meeste gevallen is deze te vinden in “C:\Program Files (x86)\Arduino”. Je krijgt tijdens het plakken een melding waar je op “Doorgaan” moet klikken.

Nu gaan we flashen! Zorg er dus voor dat de Arduino UNO verbonden is met de PC via USB en de ATTiny85 aangesloten is op de Arduino UNO op correcte wijze. Klik rechtermuis op het bestand “burn_attiny85_bootloader.bat” en klik op “Als administrator uitvoeren”, op dit moment opent een command prompt en als alles goed is gegaan, staat er “avrdude done. Thank You. Press any key to continue…”.

Dat is alles! De bootloader is geïnstalleerd en je kan nu scripts uploaden via de ATTiny development board! Let wel op dat je de ATTiny85 DIP goed terugzet in het development board, en niet verkeerd om.
Huidige pagina 7. Stap 5. Flash de bootloader op de ATTiny85 1. Introductie 2. Inhoud 3. Stap 1. Programma's en drivers 4. Stap 2. Arduino configureren 5. Stap 3. ArduinoISP installeren 6. Stap 4. Breadboard bekabeling 7. Stap 5. Flash de bootloader op de ATTiny85 8. Voorkomende problemen Geschreven door Website

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit