Bootloader installeren op de ATTiny85

Geplaatst op
Het kan zijn dat je niks ziet staan onder het tabje “Poort” in de Arduino IDE. Om dit op te lossen ga in Windows naar je Apparaat beheer en kijk of er USB2.0-Seriaal tussen staat met een gele driehoek in het icoontje.

Als die er tussen staat, klik er rechtermuisknop op, en selecteer “Stuurprogramma bijwerken”. Een venster opent waar je de keuze “Op mijn computer zoeken naar stuurprogramma software” moet selecteren. Klik in het volgende venster op “Bladeren” en ga naar C:\Program Files (x86)\Arduino en klik op de map “drivers” en daarna op “OK”. Klik vervolgens op “Volgende” en nou installeert Windows het stuurprogramma.

Er kan een melding komen dat het stuurprogramma al is geïnstalleerd, maar dat is oké. Open de Arduino IDE opnieuw en nu moet hij ertussen staan.
Huidige pagina 8. Voorkomende problemen 1. Introductie 2. Inhoud 3. Stap 1. Programma's en drivers 4. Stap 2. Arduino configureren 5. Stap 3. ArduinoISP installeren 6. Stap 4. Breadboard bekabeling 7. Stap 5. Flash de bootloader op de ATTiny85 8. Voorkomende problemen Geschreven door Website

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit