DCC++ basisstation bouwen

Geplaatst op

Voor het bouwen van een DCC++ Base Station heb je drie dingen nodig: een Arduino bordje, een motor shield en een power supply van minimaal 12V.

Het project ondersteunt officieel alleen de Arduino Uno en de Arduino Mega. Als je van plan bent de autopilot functie van de software te gebruiken raad ik de Mega aan: dan heb je veel meer ruimte om sensoren aan te sluiten.

Voor de motor shield heb je ook twee opties: de officiële Arduino Motor Shield (of een clone hiervan) of een Pololu MC33926 motor shield. Het Pololu shield kan iets meer aan, namelijk max 28V/3A in plaats van max 18V/2A voor de Arduino Motor Shield.

De hardware klaarmaken is erg makkelijk. Er zijn maar een paar stappen:

Stap 1 Snij met een klein mesje de verbinding bij "VIN" en bij "BRAKE DISABLE" beide verbindingen (A en B) door.

Stap 2 Zet je motor shield op de Arduino.

Stap 3 Maak met een jumper kabel of gewoon een draadje een verbinding tussen pin 10 en pin 12, en tussen pin 5 en pin 13

Stap 4 Verbind de output van je power supply met de input van het motor shield.

Stap 5 Verbind draadjes tussen output A van het motor shield en het spoor. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, maar de makkelijkste is om aan de onderkant van het spoor twee draadjes te solderen (Zie foto).

Output A is de "main" track, dus bijna altijd die je wilt hebben. Je kunt ook een stuk spoor verbinden met output B. Dit is de programming track, waarmee je een aantal instellingen van de decoders kunt wijzigen. Je kunt echter niet rijden op de programming track.

Solderen van draadjes aan spoor Solderen van draadjes aan spoor
Huidige pagina 2. Hardware 1. Introductie 2. Hardware 3. Software 4. Problemen oplossen Geschreven door Website Ik ben een software developer, maar heb ook veel interesse in elektronica.

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit