433MHz modules

433MHz modules zijn goed in het versturen van signalen over een lange afstand en kunnen zelfs door muren heen. Dat maakt ze erg geschikt voor binnen- en buitengebruik, zoals voor een slim huis of voor sensoren die op afstand werken. Het nadeel is dat ze niet heel snel zijn in het versturen van veel informatie tegelijk. Maar over het algemeen bieden ze een betrouwbare en betaalbare oplossing voor draadloze communicatie.
21 resultaten Sorteer op


De 3 populairste 433MHz modules

Wat is de 433MHz-frequentie?

Beschouw 433MHz als de frequentie van een radiostation, maar dan voor gadgets in plaats van voor radioprogramma's. Deze frequentie is populair voor allerlei draadloze thuisprojecten. Van garagedeuropeners tot eenvoudige afstandsbedieningen: veel apparaten gebruiken deze frequentie omdat deze betrouwbaar is en niet veel kost.

Waarom zou ik een 433MHz-module gebruiken?

Stel je voor dat je van doe-het-zelfprojecten houdt en de verlichting in je woonkamer wilt aandoen zonder van de bank af te komen, of misschien wil je een eenvoudig systeem dat je laat weten wanneer de post arriveert. 433MHz-modules zijn perfect voor dit soort taken. Ze zijn super betaalbaar en vrij eenvoudig in te stellen, dus je hoeft geen technisch genie te zijn om ze te gebruiken.

Hoe ver kunnen 433MHz-modules signalen verzenden?

Het aanbod van deze modules kan variëren. In een duidelijke zichtlijn kunnen sommige modules signalen tot een paar kilometer ver zenden. Maar in een huis, waar muren en andere voorwerpen in de weg staan, is het meestal minder – eerder tientallen meters. Wil je dat bereik uitbreiden? Je kan dit doen door een krachtigere antenne toe te voegen.

Welke soorten 433MHz-modules bestaan er?

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten die je tegenkomt. Eén daarvan is de zender, die de signalen uitzendt. De andere is de ontvanger, die deze signalen oppikt. Sommige modules kunnen beide doen: signalen verzenden en ontvangen; dit worden transceivers genoemd. Je kunt ze gebruiken in complexere projecten waarbij apparaten heen en weer moeten praten, zoals een tweewegafstandsbediening voor een drone.

Wat zijn de plus- en minpunten van 433MHz-modules?

De pluspunten

  • Betaalbaar: Een van de beste onderdelen is de prijs; deze modules zijn meestal vrij goedkoop.
  • Makkelijk te gebruiken: Je hoeft geen expert te zijn. Met wat basisvaardigheden op het gebied van solderen en een beetje coderen kun je deze aan de slag krijgen.
  • Veelzijdig: Je kunt ze voor allerlei projecten gebruiken, van eenvoudig tot complex.
  • Obstakelvriendelijk: Deze modules kunnen signalen verzenden die door muren en andere obstakels gaan, dus ze zijn ideaal voor binnenprojecten zoals domotica.

De minpunten

  • Beperkte datasnelheid: deze zijn niet ontworpen om snel grote hoeveelheden gegevens te verzenden. Als je video of grote bestanden moet verzenden, zijn deze niet geschikt.
  • Interferentie: Omdat 433 MHz een veel voorkomende frequentie is, kunnen andere apparaten de signalen verstoren als ze ook dezelfde frequentie gebruiken.Klantbeoordelingen over 433MHz modules

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit