Micro:bit Kits

Stap in de wereld van technologie en creativiteit met onze Micro:Bit Kits! Leerzaam en leuk, deze kits bevatten alles wat je nodig hebt om te beginnen met de Micro:Bit. Ontdek boeiende handleidingen, bouw fascinerende robotica sets en experimenteer met verschillende ontwikkelplatformen. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek de oneindige mogelijkheden van elektronica en programmeren.
26 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Micro:bit Kits

Als officiële leverancier van de micro:bit, zetten we ons in om dit veelzijdige en educatieve bord te introduceren. Onze klanten variëren van docenten die programmeren naar het klaslokaal willen brengen, ouders die de interesse van hun kinderen in coderen koesteren, tot hobbyisten en techneuten die klaar zijn om de mogelijkheden van dit compacte maar krachtige apparaat te verkennen. Onze samenwerking met Micro:bit toont onze toewijding aan het bevorderen van digitale vaardigheden en het bevorderen van de liefde voor coderen en elektronica bij mensen van alle leeftijden.

Wat is een Micro:bit ?

Een Micro:bit is een kleine, volledig programmeerbare computer die is ontwikkeld door de BBC als onderdeel van een initiatief om digitale vaardigheden onder jongeren te bevorderen. De Micro:bit is ongeveer half zo groot als een creditcard en kan worden gebruikt om een breed scala aan projecten te maken, van eenvoudige games tot complexe robotica. Het heeft verschillende ingebouwde functies, waaronder een reeks LED-lampjes, twee programmeerbare knoppen, fysieke verbindingen (I/O), een bewegingsdetector, een kompas en Bluetooth connectiviteit.

Wat kun je doen met een Micro:bit ?

De mogelijkheden met een Micro:bit zijn vrijwel eindeloos. Het is ontworpen om creativiteit te inspireren en coderen en elektronica toegankelijk te maken. Je kunt de Micro:bit coderen met behulp van verschillende programmeertalen, waaronder op de blokken gebaseerde programmeertaal (vergelijkbaar met Scratch), JavaScript, Python en meer. Hiermee kun je de Micro:bit dingen laten doen zoals berichten weergeven op de LED's, reageren op het indrukken van knoppen, temperatuur lezen en communiceren met andere apparaten. Je kan ook extra hardware aansluiten, zoals motoren of sensoren, om complexere projecten te maken.

Welke leeftijd is geschikt voor een Micro:bit ?

De Micro:bit is ontworpen om toegankelijk en leuk te zijn voor kinderen vanaf zeven jaar, maar kan door mensen van alle leeftijden worden gebruikt. De eenvoud van op blokken gebaseerde programmeertaal maakt de Micro:bit ideaal voor beginners, terwijl de optie om JavaScript of Python te gebruiken aantrekkelijker is voor meer geavanceerde programmeurs. Het is een veelzijdige tool voor leren, creativiteit en experimenteren, waardoor het geschikt is voor een breed leeftijdsbereik.

Hoe programmeer je een Micro:bit ?

Het programmeren van een Micro:bit is eenvoudig gemaakt met behulp van verschillende online platformen. Je kan de officiële Micro:bit website gebruiken, die een webgebaseerde code-editor heeft, of gebruik andere platformen zoals MakeCode of Python-editors. Je schrijft de code op deze platformen, downloadt het vervolgens als een .hex-bestand en zet het via USB of Bluetooth over naar je Micro:bit. Ook als je een beginner bent, zijn er genoeg Online bronnen en tutorials om je op weg te helpen.

Kun je een Micro:bit gebruiken met een tablet of smartphone?

Ja, je kunt een Micro:bit gebruiken met een tablet of smartphone. De Micro:bit heeft ingebouwde Bluetooth functionaliteit, waardoor deze kan communiceren met andere Bluetoothapparaten, waaronder tablets en smartphones. Je kan de Micro:bit ook programmeren met de Micro:bit app die beschikbaar is op iOS en Android. Hierdoor kun je code schrijven en deze draadloos naar de Micro:bit overschrijven om deze op afstand te programmeren.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit