Soldeerstations

Krijg keer op keer professionele resultaten met onze hoogwaardige soldeerstations. Nauwkeurige temperatuurregeling en ergonomisch ontwerp voor moeiteloos solderen. Shop nu en breng je soldereerwerk naar een hoger niveau!
15 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Soldeerstations

Wat is het verschil tussen een soldeerstation en een soldeerbout?

Een soldeerstation is een compleet soldeergereedschap dat doorgaans een soldeerbout, een temperatuurregelaar en in de meeste gevallen een soldeerstandaard bevat. Met een soldeerstation kun je de temperatuur van de soldeerbout regelen en aanpassen, terwijl een traditionele soldeerbout een vaste temperatuur heeft. Met de soldeerstandaard om de hete soldeerbout vast te houden, wordt het solderen veiliger en makkelijker. Bovendien kan een soldeerstation extra functies hebben, zoals een ingebouwde puntreiniger, een digitaal display en een slaapstandfunctie om energie te besparen.

Wat is het beste soldeerstation voor beginners?

Als het gaat om een soldeerstation voor beginners, zijn er een paar belangrijke kenmerken om op te letten:

 1. Temperatuurregeling: Zoek een soldeerstation met instelbare temperatuurregeling, zodat je de warmte naar behoefte kunt aanpassen voor verschillende soorten soldeerklussen.
 2. Makkelijk te gebruiken: Een gebruiksvriendelijke interface en duidelijke instructies maken het voor beginners gemakkelijker om met solderen aan de slag te gaan.
 3. Veiligheidsvoorzieningen: Een soldeerstation met een standaard en een slaapstandfunctie kan ongelukken helpen voorkomen en energie besparen.
 4. Kwaliteit: Een soldeerstation dat is gemaakt van hoogwaardige materialen en is gebouwd om lang mee te gaan, zorgt voor een betere soldeerervaring.

Velleman is een bekend merk in de elektronica-industrie en ze bieden een verscheidenheid aan soldeerstations die geschikt zijn voor beginners. Hier zijn een paar opties:

 1. Velleman VTSS5: Dit soldeerstation wordt geleverd met een soldeerstandaard en basistemperatuurregeling.
 2. Velleman VTSSC40N: Dit soldeerstation is een geweldige optie voor gevorderden en beginners. Het station heeft een digitaal display en instelbare temperatuurregeling, een standaard, een slaapmodusfunctie, snelle opwarmtijd en temperatuurstabiliteit.

Welk type soldeerpunt moet ik gebruiken voor mijn soldeerstation?

Het benodigde type soldeerbout punt / stift, hangt af van het soort soldeerwerk dat je gaat doen. Hier zijn een paar veelvoorkomende soorten soldeerbout punten en de toepassing:

 1. Conische punt: Dit is het meest voorkomende type punt en kan worden gebruikt voor verschillende soldeerklussen, zoals through-hole componenten.
 2. Beitel punt: Deze punt is breder dan een conische punt en kan gebruikt worden voor grotere oppervlakken of om meerdere punten tegelijk te solderen.
 3. Schuine punt: Deze punt is vergelijkbaar met een beitelpunt, maar heeft een iets schuine rand, waardoor hij ideaal is voor het solderen van SMD componenten.
 4. Mes punt: Deze punt is plat en kan worden gebruikt voor het snijden en verwijderen van overtollig soldeertin.
 5. Spitse punt: Deze punt is geweldig voor precisiesolderen, zoals bij het werken met kleine componenten voor SMD of IC's met een fijne pitch.

Hoe weet ik wanneer ik de punt van mijn soldeerstation moet vervangen?

Er zijn een paar tekenen dat het waarschijnlijk tijd is om de punt van je soldeerstation te vervangen:

 1. De punt is zwart geworden of verkleurd: dit is een teken dat de punt oververhit is geraakt en mogelijk niet meer in staat is warmte effectief over te dragen.
 2. De punt is gecorrodeerd of heeft putjes: dit kan na verloop van tijd gebeuren als gevolg van blootstelling aan oxidatie of andere omgevingsfactoren. Gecorrodeerde of beschadigde tips zijn mogelijk niet in staat om warmte effectief over te dragen.
 3. De punt is versleten of misvormd: Als de punt versleten of misvormd is, kan deze mogelijk geen goede verbinding meer maken met de printplaat.
 4. De punt wordt niet goed opgewarmd: Als de punt niet goed opwarmt, is deze mogelijk (intern) beschadigd.
 5. De punt maakt geen gladde en glanzende soldeerverbinding: Als de punt geen gladde en glanzende soldeerverbinding creëert, kan deze beschadigd zijn en is het misschien tijd om deze te vervangen.

Het wordt aanbevolen om de punt te vervangen wanneer deze een van deze tekenen zich voordoen, om ervoor te zorgen dat je soldeerstation optimaal werkt en om schade aan de componenten waarmee je werkt te voorkomen.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit