Met Pinksteren hebben wij aangepaste werktijden. Bestellingen worden weer verzonden vanaf dinsdag 30 mei.

Soldeerbout houders

Met soldeerbout houders wordt de soldeerbout goed op zijn plaats gehouden en zijn er bij sommige houders extra features beschikbaar zoals een soldeertin of spons houder.
5 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Soldeerbout houders

Wat heb ik allemaal nodig om te solderen?

Om te solderen heb je verschillende producten nodig. Niet alleen een soldeerbout of soldeerstation volstaat, maar ook soldeertin mag je niet vergeten. Daarnaast hebben we tal van andere producten die je helpen met je soldeer projecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan antistatische matten, schroevendraaiers, tangen en andere gereedschappen en toebehoren.

Soldeerbouten & stations

Zonder soldeerbout of soldeerstation kan je nartuurlijk niet solderen. We bieden allerlei verschillende soorten soldeerbouten en stations aan. Maar welke soldeerbout moet je kiezen?Dat hangt doorgaans af van de toepassing waarvoor je de soldeerbout wilt gebruiken. Heb je de soldeerbout nodig voor het solderen van redelijk dikke draden? Dan kies je het beste voor een soldeerbout met een hoog vermogen, hoger dan 100W, en een grote punt. Een soldeerbout van 10W met een kleine punt is voldoende om kleine werkzaamheden uit te voeren. Als je net begint met solderen of als je de soldeerbout niet vaak nodig hebt, dan kan je kiezen voor een losse soldeerbout. Maar als je regelmatig gaat solderen dan is een soldeerstation natuurlijk veel handiger in gebruik. Soldeerstations kosten doorgaans wat meer dan een losse soldeerbout, maar je krijgt er het gemak voor terug want er zit een houder bij en je kan met de meeste soldeerstations kan je ook de temperatuur instellen.

Ets gereedschap

Ets gereedschap bestaat uit handige tools die je nodig hebt om een eigen printplaat te ontwerpen. Etsen is een oppervlakte behandeling waarbij een koperen plaat met een middel behandeld wordt om een schakeling te creëren. Hierbij treedt een chemische reactie op waarbij het printplaatje gedeeltelijk oplost, waarop vervolgens componenten gesoldeerd kunnen worden om een printplaat te maken.

Wat heb ik allemaal nodig bij een soldeer project?

Je hebt in ieder geval een soldeerbout en soldeertin nodig. Met de soldeerbout verhit je de soldeertin waardoor er een vloeibare tinlaag ontstaat die de componenten als het ware aan elkaar vast plakt. Soms gaat het solderen niet helemaal naar wens, en dat is het moment waarop desoldeer lint goed van pas komt. Met desoleer lint kan je namelijk soldeer foutjes oplossen en componenten los krijgen die eerder vast gesoldeerd werden.Derdehandjes zijn erg handig in een soldeer project. Je komt namelijk al snel handen te kort wanneer je bezig bent. Klem de printplaat in een derde handje, positioneer het vergrootglas en gebruik de klemmetjes om bijvoorbeeld draden dicht tegen elkaar aan te houden zodat je makkelijk kan solderen. Na gebruik van een soldeerbout is het handig om deze te reinigen met bijvoorbeeld de soldeerbout reinigingskrullen, zo blijft de punt schoon en blijft je soldeerbout in goede conditie voor latere soldeerprojecten.En tot slot hebben we ook een aantal soldeer accesoires in ons assortiment. Deze accesoires bevatten allerlei handige tools voor het schoonmaken van printplaten en losmaken van componenten zoals: flux, mesjes, borstels, schrapers, haakjes, vorken en naaldpunten.

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit