Introductie

Jaren geleden heb ik RF devices gebouwd om temperaturen te meten en lampen aan en uit te schakelen. Ik heb er een boek over geschreven. Alleen heb ik het altijd storend gevonden dat je geen feedback van de RF schakelaars krijgt over hun status. Ik dacht toen al dat het beter moet kunnen en toen de kleine ESP8266 processor-bordjes op de markt kwamen met ingebouwde WiFi hardware kón dat ook! 

Helaas was SONOFF mij voor met hun WiFi schakelaars. Een nadeel van de SONOFF schakelaars is echter dat de meegeleverde firmware niet al te best is. Om ze bruikbaar te maken moet je er andere firmware opzetten die vaak geïntegreerd is met een Domotica systeem dat op bijvoorbeeld een Raspberry Pi draait. Een ander nadeel van de SONOFF schakelaars is .. nou ja, het zijn schakelaars (Switch On Off). Er is dus ruimte voor verbetering!

Daarom presenteer ik u: DONOFF (Dimmer On Off)!


You can find an English translation of the post at www.aandewiel.nl

Reacties

België
Mooie module, zeer makkelijk te gebruiken en snelle ondersteuning bij problemen!
Geplaatst op 
1
België
Heel knappe site Willem ! De Donoff dimmer vind ik persoonlijk heel mooi en interessant!
Geplaatst op 
11
Nederland
Leuke module!

Is er een manier om hem aan te sturen met een http request? en om hem in Domoticz te krijgen.
Geplaatst op 
1
Nederland
Ik heb 2 Wemos D1 mini's met versie 0.3.6 geïnstalleerd, 1 als master en 1 als slave maar op de master komt hij er niet bij. Ik heb in Arduino wel de dummy's er uit gehaald maar kan niet vinden waar de slave naar master koppeling plaats vind.
Geplaatst op 
@Roelof,

De koppeling vindt geheel automatisch plaats. Als de master actief is en je schakelt een Slave in, dan broadcast die zijn gegevens die dan vervolgens door de Master wordt ontvangen waarna hij er een schuif/schakelaar voor aanmaakt.

Het is wél noodzakelijk dat mDNS op het netwerk "werkt" én dat je van ieder device de "newDonoff" naam in iets anders veranderd.

De Dummy's had je er niet uit hoeven halen omdat deze na verloop van tijd vanzelf verdwijnen. Het geeft een indicatie dat alles "werkt".

Succes!
Geplaatst op 
***Het is wél noodzakelijk dat mDNS op het netwerk "werkt"****
Dit verklaart e.e.a. ik heb mijn mobiel tijdelijk als hotspot/router er tussen die heeft geen mDNS. Zal vanavond eens thuis op het WiFi netwerk testen.
Bedankt voor je snelle reactie.
Geplaatst op 
Nederland
Even een korte informatie. Tasmota is onafhandelijk wat de verschillende protocollen aan gaat. Je kan HTTP, mqtt, knx, domoticz en meer gebruiken. Laat zich in de configuratie aanpassen of online op de web pagina. Je kan zelf een groot aantal sensoren aansluiten via serial, SPI of I2C. Zelf heb ik 20 verschillende sensoren ivm health issues. Ook een hart sensor zit erbij.
De verbetering met een DOnOff is een super idee moet ik zeggen. Wij/ik gaa(n) hem met zekerheid testen. Moet eerst een module bestellen en dan ga ik ermee aan de slag.
Geplaatst op 
1Upload foto's
Foto's toevoegen

Gegevens