Introductie

Jaren geleden heb ik RF devices gebouwd om temperaturen te meten en lampen aan en uit te schakelen. Ik heb er een boek over geschreven. Alleen heb ik het altijd storend gevonden dat je geen feedback van de RF schakelaars krijgt over hun status. Ik dacht toen al dat het beter moet kunnen en toen de kleine ESP8266 processor-bordjes op de markt kwamen met ingebouwde WiFi hardware kón dat ook! 

Helaas was SONOFF mij voor met hun WiFi schakelaars. Een nadeel van de SONOFF schakelaars is echter dat de meegeleverde firmware niet al te best is. Om ze bruikbaar te maken moet je er andere firmware opzetten die vaak geïntegreerd is met een Domotica systeem dat op bijvoorbeeld een Raspberry Pi draait. Een ander nadeel van de SONOFF schakelaars is .. nou ja, het zijn schakelaars (Switch On Off). Er is dus ruimte voor verbetering!

Daarom presenteer ik u: DONOFF (Dimmer On Off)!


You can find an English translation of the post at www.aandewiel.nl

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Tweakers Trustpilot Opencircuit