Introductie

Jaren geleden heb ik RF devices gebouwd om temperaturen te meten en lampen aan en uit te schakelen. Ik heb er een boek over geschreven. Alleen heb ik het altijd storend gevonden dat je geen feedback van de RF schakelaars krijgt over hun status. Ik dacht toen al dat het beter moet kunnen en toen de kleine ESP8266 processor-bordjes op de markt kwamen met ingebouwde WiFi hardware kón dat ook! 

Helaas was SONOFF mij voor met hun WiFi schakelaars. Een nadeel van de SONOFF schakelaars is echter dat de meegeleverde firmware niet al te best is. Om ze bruikbaar te maken moet je er andere firmware opzetten die vaak geïntegreerd is met een Domotica systeem dat op bijvoorbeeld een Raspberry Pi draait. Een ander nadeel van de SONOFF schakelaars is .. nou ja, het zijn schakelaars (Switch On Off). Er is dus ruimte voor verbetering!

Daarom presenteer ik u: DONOFF (Dimmer On Off)!


You can find an English translation of the post at www.aandewiel.nl

Reacties

Nederland Martijn
@willem, Wat een mooie set. Ik loop in de Nederlandse en Engelse beschrijving echter wel tegen een probleem aan. R1 staat wel in de Engelse beschrijving maar niet in de Nederlandse. Ik het pakketje wat ik ontvangen heb zitten 7 weerstanden. R1, R3 en R6 zijn metal 220 ohm. Echter zitten er maar twee in het pakket. Wel zit er één ander in het pakket. Zie foto. Waar moet deze én welke vervangt deze?
Geplaatst op 
België Kristof
Mooie module, zeer makkelijk te gebruiken en snelle ondersteuning bij problemen!
Geplaatst op 
2
België Anoniem
Heel knappe site Willem ! De Donoff dimmer vind ik persoonlijk heel mooi en interessant!
Geplaatst op 
21
Nederland Sjoerd Kreyns
Leuke module!

Is er een manier om hem aan te sturen met een http request? en om hem in Domoticz te krijgen.
Geplaatst op 
4
Nederland Roelof
Ik heb 2 Wemos D1 mini's met versie 0.3.6 geïnstalleerd, 1 als master en 1 als slave maar op de master komt hij er niet bij. Ik heb in Arduino wel de dummy's er uit gehaald maar kan niet vinden waar de slave naar master koppeling plaats vind.
Geplaatst op 
Willem Aandewiel
@Roelof,

De koppeling vindt geheel automatisch plaats. Als de master actief is en je schakelt een Slave in, dan broadcast die zijn gegevens die dan vervolgens door de Master wordt ontvangen waarna hij er een schuif/schakelaar voor aanmaakt.

Het is wél noodzakelijk dat mDNS op het netwerk "werkt" én dat je van ieder device de "newDonoff" naam in iets anders veranderd.

De Dummy's had je er niet uit hoeven halen omdat deze na verloop van tijd vanzelf verdwijnen. Het geeft een indicatie dat alles "werkt".

Succes!
Geplaatst op 
Roelof
***Het is wél noodzakelijk dat mDNS op het netwerk "werkt"****
Dit verklaart e.e.a. ik heb mijn mobiel tijdelijk als hotspot/router er tussen die heeft geen mDNS. Zal vanavond eens thuis op het WiFi netwerk testen.
Bedankt voor je snelle reactie.
Geplaatst op 
Meer laden
WebwinkelkeurKiyohTweakersTrustpilot