DONOFF iot licht dimmer

Geplaatst op

ESP8266 Microprocessor

De DONOFF wordt bestuurd door een ESP8266 (ESP-01 bordje) microprocessor. De belangrijkste reden om een ESP-01 (en niet bijv. een ESP-12) te gebruiken heeft alles te maken met veiligheid. Je kunt de ESP-01 uit de DONOFF halen en hem ergens ver van de gevaarlijke lichtnet spanning programmeren (wel altijd de hele DONOFF van het lichtnet halen als je de ESP-01 los haalt!). Eenmaal van de DONOFF firmware voorzien kan de ESP-01 ook ‘Over The Air’ (OTA) van nieuwe firmware worden voorzien (dus zonder fysieke verbinding)!
De ESP-01 heeft één input-pin (GPIO2) voor het aansluiten van een externe schakelaar en één output-pin (GPIO3/RxD) waar het PWM signaal naar de optocoupler uitkomt. Er is ook nog een ingebouwde LED op het bordje (GPIO1). De ESP-01 werkt op een 3v3 spanning.
Huidige pagina 7. ESP8266 Microprocessor 1. Introductie 2. Project Doelstellingen 3. De Elektronica 4. Mains AC naar DC 5. MOSFET control circuit 6. Optocoupler circuit 7. ESP8266 Microprocessor 8. 3v3 DC voeding 9. De Firmware 10. Upload Firmware 11. Eerste keer opstarten 12. Telnet server 13. DONOFF bouwen Geschreven door Website Willem Aandewiel (1955) heeft als achtergrond een opleiding in elektronica en digitale technieken. Het grootste deel van zijn werkbare leven heeft hij echter in de automatisering gewerkt waar hij zo'n beetje in alle disciplines van programmeur tot projectleider en projectmanager heeft gewerkt. Willem was één van de eerste Nederlanders met een micro-computer (KIM-1, 1976) in een tijd dat de PC nog moest worden uitgevonden. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het ontwerpen en maken van kleine elektronische schakelingen met microprocessoren. Zijn ‘mission in life’ is om mensen enthousiast te maken voor het zelf maken van elektronische schakelingen, microcomputers en programmeren.

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit