DONOFF iot licht dimmer

Geplaatst op

Introductie

Jaren geleden heb ik RF devices gebouwd om temperaturen te meten en lampen aan en uit te schakelen. Ik heb er een boek over geschreven. Alleen heb ik het altijd storend gevonden dat je geen feedback van de RF schakelaars krijgt over hun status. Ik dacht toen al dat het beter moet kunnen en toen de kleine ESP8266 processor-bordjes op de markt kwamen met ingebouwde WiFi hardware kón dat ook!

Helaas was SONOFF mij voor met hun WiFi schakelaars. Een nadeel van de SONOFF schakelaars is echter dat de meegeleverde firmware niet al te best is. Om ze bruikbaar te maken moet je er andere firmware opzetten die vaak geïntegreerd is met een Domotica systeem dat op bijvoorbeeld een Raspberry Pi draait. Een ander nadeel van de SONOFF schakelaars is .. nou ja, het zijn schakelaars (Switch OnOff). Er is dus ruimte voor verbetering!

Daarom presenteer ik u: DONOFF (Dimmer OnOff)!

You can find an English translation of the post at www.aandewiel.nl

Huidige pagina 1. Introductie 1. Introductie 2. Project Doelstellingen 3. De Elektronica 4. Mains AC naar DC 5. MOSFET control circuit 6. Optocoupler circuit 7. ESP8266 Microprocessor 8. 3v3 DC voeding 9. De Firmware 10. Upload Firmware 11. Eerste keer opstarten 12. Telnet server 13. DONOFF bouwen Geschreven door Website Willem Aandewiel (1955) heeft als achtergrond een opleiding in elektronica en digitale technieken. Het grootste deel van zijn werkbare leven heeft hij echter in de automatisering gewerkt waar hij zo'n beetje in alle disciplines van programmeur tot projectleider en projectmanager heeft gewerkt. Willem was één van de eerste Nederlanders met een micro-computer (KIM-1, 1976) in een tijd dat de PC nog moest worden uitgevonden. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het ontwerpen en maken van kleine elektronische schakelingen met microprocessoren. Zijn ‘mission in life’ is om mensen enthousiast te maken voor het zelf maken van elektronische schakelingen, microcomputers en programmeren.

Reacties

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit