Jumper draden

Ontdek de eindeloze mogelijkheden met onze jumper draden! Deze veelzijdige en essentiële draden zijn perfect voor het bouwen van schakelingen, prototyping en DIY projecten. Onze jumper draden bieden een duurzame, veilige en betrouwbare verbinding, waardoor je tijd en problemen bespaart.
13 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Jumper draden

Wat zijn jumper draden en waar worden ze voor gebruikt?

Jumper draden, ook wel jumper kabels of jumpers genoemd, zijn elektrische draden die worden gebruikt om tijdelijke verbindingen te maken tussen verschillende componenten in een schakeling. Ze worden gebruikt om verschillende delen van een circuit met elkaar te verbinden, zoals het aansluiten van een component op een voeding of het aansluiten van een component op een ander component. jumper wires zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, kleuren en pintypes, afhankelijk van de toepassing en het project.

Welke verschillende soorten jumper draden zijn er?

Er zijn verschillende soorten jumper draden beschikbaar, die variëren op basis van het type connector, de lengte en het materiaal. De belangrijkste verschillen zijn over het algemeen de connectoren aan de uiteinden:

  1. male -naar- male jumper draden: deze hebben aan elk uiteinde een pin connector.
  2. male -naar- female jumper draden: deze hebben aan het ene uiteinde een socket en aan het andere uiteinde een pin aansluiting.
  3. female -naar- female jumper draden: deze hebben aan elk uiteinde een socket.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van jumper draden?

Bij het werken aan een elektronisch project is het gebruik van de juiste jumper draden cruciaal voor de veiligheid en het succes van het project. Dit zijn enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen waarmee je rekening moet houden bij het gebruik van jumper draden :

  1. Zorg er altijd voor dat je jumper draden gebruikt die geschikt zijn voor de spanning en stroom van de schakeling.
  2. Controleer de verbindingen nogmaals voordat je de schakeling van stroom voorziet. Onjuiste aansluitingen kunnen schade aan de componenten veroorzaken.
  3. Gebruik geen beschadigde of gerafelde jumper draden, deze kunnen kortsluiting of zelfs brand veroorzaken.
  4. Let altijd op de juiste polariteit bij het aansluiten van jumper draden, het omkeren van de polariteit kan de elektronische component beschadigen of onverwachte resultaten veroorzaken.Klantbeoordelingen over Jumper draden

Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit