Krimpkousen

Bescherm je draden en kabels tegen invloed van buitenaf en verleng de levensduur met onze hoogwaardige krimpkousen. Verschillende maten en eenvoudig te installeren, onze krimpkousen verhogen de veiligheid en efficiëntie bij elke toepassing.
6 resultaten Sorteer op


De 3 populairste Krimpkousen

Wat zijn krimpkousen en hoe werkt het?

Krimpkous is een soort slang die wordt gebruikt om elektrische draden en verbindingen te beschermen en te isoleren. Het is gemaakt van een door warmte krimpbaar plastic materiaal dat is ontworpen om te krimpen en zich aan te passen aan de vorm van de draad wanneer deze wordt blootgesteld aan hitte.

De slangen zijn meestal gemaakt van materialen zoals polyolefine, PVC, FEP of siliconen, die bekend staan om hun weerstand tegen hitte, chemicaliën en slijtage. De slang wordt eerst over de draad of verbinding geplaatst en vervolgens verwarmd met behulp van een warmtepistool, warmtelamp of ander verwarmingsapparaat. Terwijl de slang wordt verwarmd, krimpt en spant deze rond de draad, waardoor een strakke, veilige pasvorm ontstaat.

Krimpkous voor bedrading biedt verschillende voordelen:

 1. Bescherming: het helpt de draden en verbindingen te beschermen tegen fysieke schade, zoals schuren, buigen en pletten.
 2. Isolatie: Het helpt om de draden en verbindingen te isoleren van elektrische stroom en kortsluiting te voorkomen.
 3. Afdichting: het helpt vocht, stof en andere verontreinigingen buiten te houden, die corrosie en andere schade aan de draden en verbindingen kunnen veroorzaken.
 4. Trekontlasting: het helpt om trekontlasting te bieden voor de draad en verbindingen, wat helpt om schade veroorzaakt door beweging of trillingen te voorkomen.
 5. Esthetiek: Het geeft een nette en professionele uitstraling aan de bedrading, wat belangrijk kan zijn in bepaalde toepassingen.

Kortom, krimpkous voor bedrading is een veelzijdige en effectieve manier om elektrische draden en verbindingen te beschermen, isoleren en af te dichten. Het is eenvoudig in gebruik en biedt vele voordelen voor verschillende toepassingen.

Hoe kan ik krimpkous installeren?

Het installeren van krimpkous is een eenvoudig proces dat kan worden gedaan met behulp van een paar basis gereedschappen. Met deze stappen kan je krimpkous gemakkelijk installeren:

 1. Meet en knip de krimpkous af op de juiste lengte voor je toepassing.
 2. Schuif de krimpkous over de draad of kabel die je wilt beschermen en zorg ervoor dat deze gecentreerd is.
 3. Zorg ervoor dat je de slang tijdens het verwarmen met een tang op zijn plaats houdt, zodat deze niet beweegt.
 4. Verwarm de krimpkous met behulp van een hetelucht pistool, aansteker of soldeerbout. Door de hitte zal de slang krimpen en zich aanpassen aan de vorm van de draad of kabel.
 5. Ga door met verwarmen totdat de slang is gekrompen tot de gewenste maat en vorm.
 6. Laat de slang een paar minuten afkoelen voordat je deze aanraakt.

In sommige gevallen is het mogelijk om een krimpkous met een zelfklevende voering te gebruiken. In dit geval zorgt de krimpkous voor een waterdichte afdichting rond de draad of kabel.

Kan ik draden installeren zonder krimpkous?

Het is mogelijk om draden te installeren zonder krimpkous, maar het biedt mogelijk niet hetzelfde niveau van bescherming en isolatie als krimpkous. Zonder krimpkous kunnen de blootliggende draden beschadigd raken door fysiek contact, hitte of vocht. Bovendien is de isolatie van de draden mogelijk niet zo effectief, wat kan leiden tot een verhoogd risico op elektrische gevaren.

Er zijn andere vormen van bescherming voor draden en kabels, zoals elektrische tape, maar dit is niet zo veelzijdig als krimpkous en biedt niet hetzelfde niveau van bescherming en isolatie.
Webwinkelkeur Kiyoh Trustpilot Opencircuit